Лесна плодова торта

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Лесна плодова торта
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
27/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Когато една торта се приготвя толкова лесно, грехота е да не я опитате още днес"

Необходими Продукти

  • блатове за торта - 3 бр. кафяви
  • компот - сок от 1 бр.
  • Крем
  • маскарпоне - 400 г
  • бял шоколад - 80 г
  • течна сметана - 350 мл подсладена сладкарска
  • пудра захар - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • мед - 1 с.л.
  • смокини
  • круши
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща чиния слагаме първия блат и сиропираме. Блатовете се сиропират добре при сглобяването и от двете страни със сока от компота.

Шоколадът, начупен на парченца, заедно меда се разтопява внимателно на водна баня и след като се поохлади се разбърква с маскарпонето и предварително разбитата сметана.

Върху първият блат нареждаме по-едри парченца плодове и нанасяме около 1/3 от крема, след това пак втория блат и така се редуват и трите платки.

На третия блат отгоре изсипваме само половината от останалата последна 1/3 крем. Останалото количество съхраняваме в хладилника и използваме после за украса. Оставяме тортата в хладилник за една нощ.

Към останалия крем може да добавим още малко разтопен бял шоколад и със сместа намазваме тортата. Слагаме отново в хладилника да стегне след което украсяваме с нарязаните плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: