Начин на приготвяне
Разбийте сметаната заедно с пудрата захар. Към нея добавете кондензираното мляко, заквасената сметана и киселото мляко.
Разбъркайте внимателно и прибавете 1 желатин, предварително накиснат в студена вода и разтворен на водна баня.
Във форма с разкопчаващи се страни наредете 10 бишкоти, потопени за кратко в подсладено прясно мляко. Отгоре изсипете 1/3 от крема, загладете добре и поставете в хладилника за 30 минути.
През това време пригответе ягодовото желе: пригответе желето за торти според указанието и към него добавете пюрираните ягоди.
Извадете формата от хладилника и изсипете желето върху крема, загладете добре и покрийте с крем.
Наредете останалите бишкоти и изсипете останалия крем. Подредете плодовете, залейте с желето и оставете тортата в хладилника за една нощ.
Освободете плодовата торта от ринга и по желание облепете страните ѝ със смлени орехи.
Форма 24-26 см.
Плодовата торта с бишкоти е готова.
Получава се много ефектна и вкусна желирана торта.