Плодова торта с бишкоти

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Плодова торта с бишкоти
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
65 мин.
Порции
14
"Толкова е лека, че обмисляме да приготвим направо две и да си хапнем до насита"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 20 бр.
  • сметана - 250 мл течна
  • кисело мляко - 400 г
  • кондензирано мляко - 200 мл
  • сметана - 200 г заквасена
  • желатин - 1 бр. (10 г)
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • ягоди - 200 г
  • желе - 1 пакетче за торти (около 10 г)
  • за декорация
  • нектарини
  • ягоди
  • малини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте сметаната заедно с пудрата захар. Към нея добавете кондензираното мляко, заквасената сметана и киселото мляко.

Разбъркайте внимателно и прибавете 1 желатин, предварително накиснат в студена вода и разтворен на водна баня.

Във форма с разкопчаващи се страни наредете 10 бишкоти, потопени за кратко в подсладено прясно мляко. Отгоре изсипете 1/3 от крема, загладете добре и поставете в хладилника за 30 минути.

През това време пригответе ягодовото желе: пригответе желето за торти според указанието и към него добавете пюрираните ягоди.

Извадете формата от хладилника и изсипете желето върху крема, загладете добре и покрийте с крем.

Наредете останалите бишкоти и изсипете останалия крем. Подредете плодовете, залейте с желето и оставете тортата в хладилника за една нощ.

Освободете плодовата торта от ринга и по желание облепете страните ѝ със смлени орехи.

Форма 24-26 см.

Плодовата торта с бишкоти е готова.

Получава се много ефектна и вкусна желирана торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: