Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Амор полента (Италиански царевичен сладкиш)

Амор полента (Италиански царевичен сладкиш)

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Амор полента (Италиански царевичен сладкиш)
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 5
13/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Аморе, аморе - любима полента, която намира място в сърцето"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 100 г
  • брашно - 80 г бяло
  • бадеми - 70 г сурови, обелени, смлени
  • захар - 120 г
  • краве масло - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 8 г
  • ром - 3 с.л.
  • ванилия - 1 прахче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете омекналото на стайна температура краве масло.

Добавете захарта и започнете да разбивате с миксер до получаването на гладък крем.

Прибавете едно след друго яйцата, все така разбивайки с миксера, за още около 5-6 мин.

В друга купа пресейте бялото брашно с щипка сол, бакпулвера и ванилията.

Добавете царевичното брашно и смлените бадеми.

На порции прибавете сухата смес към маслено яйчената.

Ароматизирайте сместа за кекса с 3 с.л. ром. Хомогенизирайте сместа добре.

Подмажете и набрашнете продълговата форма за кекс. Изсипете сместа.

Изпечете царевичния сладкиш на 180°C в предварително загрята фурна за около 40 мин.

Обърнете готовата Амор полента на решетка, поръсете с пудра захар и изчакайте да се охлади напълно преди да нарежете!

Да ви е сладко с този вкусен италиански сладкиш!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: