Начин на приготвяне
В купи разделете белтъците от жълтъците. Първите разбийте на сняг за 5 мин. с щипка сол.
Към жълтъците прибавете захарта и разбийте с миксер до гладък крем.
Пресейте брашното, нишестето, бакпулвера и щипка сол. Прибавете шоколадовите капки.
В купата с яйчения крем излейте олиото. На порции прибавете сухата смес, бъркайки с лъжица.
Добавете нарязаните на малки парченца обелени круши. Последно сложете лъжица по лъжица разбитите белтъци.
Застелете кръгла форма 22 см. с хартия за печене.
Изпечете този впечатляващ сладкиш с круши на 170 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор.
Пробвайте за готовност с дървено шишче. Готовият плодов сладкиш поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко - моят невероятен сладкиш с круши може да превърне всеки ден в истински празник!