Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Италиански шоколадов сладкиш с кокос

Италиански шоколадов сладкиш с кокос

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Италиански шоколадов сладкиш с кокос
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
29/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Уханието на кокос от вкусен шоколов сладкиш винаги ни носи едно приповдигнато настроение"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 200 г
  • брашно - 200 г
  • кокосови стърготини - 200 г
  • слънчогледово олио - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г
  • За глазурата
  • сметана - 100 мл
  • шоколад - 100 г
  • кокосови стърготини - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно със захарта до получаване на пухкав крем.

Налейте прясното мляко на тънка струя и продължете да разбивате с миксера.

Добавете и олиото на тънка струя, сипете и кокосовите стърготини.

Пресейте брашното заедно с бакпулвера и го прехвърлете в купата.

Разбъркайте сместа до хомогенизиране и я прехвърлете в предварително намаслена и набрашнена форма форма за торта.

Печете я за около 30 минути в предварително загрята фурна на 180 °C.

За шоколадовата глазура разтопете шоколада на водна баня и го смесете със сметаната.

Разлейте я върху разкошния сладкиш и отгоре поръсете с кокосови стърготини.

Италианският шоколадов сладкиш с кокос е много вкусен.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: