Бистра зелева супа

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Иноватор
292
2k
678
528
14/03/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо792
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества
Зелева Чорба

Начин на приготвяне

Оризът се измива добре. В тиган се запържва с малко олио и се добавя вода, за да се приготви. Оставя се леко суров, защото ще се доготви в супата. Оризът се приготвя отделно, за да остане супата бистра.

Отстранява се отделеното нишесте от ориза. В тенджера се слага маслото от буркана с пилешко, с което е запечатан буркана. Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковът се обелва и измива. Настъргва се.

Маслото се загрява. Добавят се лукът и морковите, да се запържат. Зелето се нарязва на ситно. Добавя се в тенджерата с малко вода, за да се задуши. Пилешкото месо се обезкостява и се накъсва на малки мръвчици.

В тенджерата се добавя още вода, не се прекалява, за да не стане прекалено течна зелевата супа с пилешко. Добавят се оризът и пилешкото месо.

Овкусява се със сол и черен пипер зелевата супа с ориз. Оставя се да поври, за да отпуснат вкуса си всички съставки. Много свежа бистра зелева супа!

Тенджера под налягане 7л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тенджера под налягане 7л
39.99 лв.
Виж ››

Във всяка кухня трябва да има една тенджера под налягане, защото с нея готвенето е по-бързо, по-лесно и по-здравословно. Редица предимства, с които всеки иска да разполага, събрани в един кухненски съд - тенджера под налягане.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар