Бистра зелева супа

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5385k1k3k3
Бистра зелева супа3 / 3
14/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Бистра зелева супа, която може да сервирате за обяд или вечеря"

Необходими Продукти

  • ориз - 1/2 к.ч.
  • олио
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • зеле - 1/4 зелка
  • пилешко месо - 1/2 буркан
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива добре. В тиган се запържва с малко олио и се добавя вода, за да се приготви. Оставя се леко суров, защото ще се доготви в супата. Оризът се приготвя отделно, за да остане супата бистра.

Отстранява се отделеното нишесте от ориза. В тенджера се слага маслото от буркана с пилешко, с което е запечатан буркана. Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковът се обелва и измива. Настъргва се.

Маслото се загрява. Добавят се лукът и морковите, да се запържат. Зелето се нарязва на ситно. Добавя се в тенджерата с малко вода, за да се задуши. Пилешкото месо се обезкостява и се накъсва на малки мръвчици.

В тенджерата се добавя още вода, не се прекалява, за да не стане прекалено течна зелевата супа с пилешко. Добавят се оризът и пилешкото месо.

Овкусява се със сол и черен пипер зелевата супа с ориз. Оставя се да поври, за да отпуснат вкуса си всички съставки. Много свежа бистра зелева супа!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Прясно или кисело зеле?
14.02.2023 21:25
1
Покажи всички подкоментари