Бистра свинска супа

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Бистра свинска супа
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 360 г, от плешка
  • моркови - 1 бр.
  • червени пиперки - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • праз - 1 стебло
  • сушени чушки - 1 бр. червена
  • люти чушки - 1 бр., изсушена пиперка
  • зелева чорба - 500 мл
  • фиде - 1 шепа
  • корени от магданоз - 5 бр., изсушени
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме свинското месо от сухожилия и ципи, но оставяме мазничкото по свинската плешка.

Нарязваме го на средни зарчета.

Поставяме го в тенджера с 2 литра студена вода, като добавяме и корените от магданоза.

След като тя кипне, намаляваме температурата и обираме образувалата се пяна.

Празът, морковът, картофите и червената пиперка нарязваме на ситни кубчета.

Прибавяме ги към полусвареното месо.

Овкусявам супата с черен пипер, дъхавата чубрица и малко сол (зелевия сок е достатъчно солен)!

Изсушените пиперки запичаме за кратко в сух тиган.

Стриваме ги и ги прибавяме към зеленчуците.

След като те се сварят, наливаме зелевата чорба.

Прибавяме фидето и варим свинската супа за около 6-7 минути.

Поднасяме бистрата свинска супа топла. Аз лично добавям още малко от зелевия сок.

Източник: по рецепта на Сия Рибагина

Благодаря ти за вкусната супа!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Благодаря! Радвам се, че Ви е харесала!
28.11.2022 16:23
Христо Славейков
Христо Славейков
Наистина вкусна супа!
26.11.2022 22:05