Начин на приготвяне
Почистваме свинското месо от сухожилия и ципи, но оставяме мазничкото по свинската плешка.
Нарязваме го на средни зарчета.
Поставяме го в тенджера с 2 литра студена вода, като добавяме и корените от магданоза.
След като тя кипне, намаляваме температурата и обираме образувалата се пяна.
Празът, морковът, картофите и червената пиперка нарязваме на ситни кубчета.
Прибавяме ги към полусвареното месо.
Овкусявам супата с черен пипер, дъхавата чубрица и малко сол (зелевия сок е достатъчно солен)!
Изсушените пиперки запичаме за кратко в сух тиган.
Стриваме ги и ги прибавяме към зеленчуците.
След като те се сварят, наливаме зелевата чорба.
Прибавяме фидето и варим свинската супа за около 6-7 минути.
Поднасяме бистрата свинска супа топла. Аз лично добавям още малко от зелевия сок.
Източник: по рецепта на Сия Рибагина
Благодаря ти за вкусната супа!
Коментари