Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бирени мезета»Панирани тиквички без пържене с чеснов дресинг

Панирани тиквички без пържене с чеснов дресинг

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Панирани тиквички без пържене с чеснов дресинг
Снимка: Мария Божилова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Невероятни панирани тиквички с чеснов дресинг"

Необходими Продукти

  • тиквички - 6 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 200 г
  • сухари - 1 пакет
  • сол
  • За дресинга
  • чесън - 1 връзка пресен
  • копър - 1 връзка
  • олио - 6 с.л.
  • оцет - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват и обелват. Нарязват се на половина и от всяка половинка се нарязват 4 бр. пръчици.

Яйцата се разбиват на пяна.

Сухарите се смилат с блендер.

Всяка тиквена пръчица се овалва в брашно, после се потапя с яйцето и след това се овалва в галетата.

Нареждат се в тава - решетка, при липса се нареждат в тава върху хартия за печене

Пекат се панираните тиквички с галета на предварително загрята фурна на 250 градуса 20 мин. до зачервяване.

Дресинг:

Чесънът и копърът се нарязват на ситно.

Олиото и оцетът се разбъркват и със сместа се заливат чесънът и копърът. Разбърква се много добре.

Готовите панирани тиквички се сервират с 3 ч.л. чеснов дресинг.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: