Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват и обелват. Нарязват се на половина и от всяка половинка се нарязват 4 бр. пръчици.
Яйцата се разбиват на пяна.
Сухарите се смилат с блендер.
Всяка тиквена пръчица се овалва в брашно, после се потапя с яйцето и след това се овалва в галетата.
Нареждат се в тава - решетка, при липса се нареждат в тава върху хартия за печене
Пекат се панираните тиквички с галета на предварително загрята фурна на 250 градуса 20 мин. до зачервяване.
Дресинг:
Чесънът и копърът се нарязват на ситно.
Олиото и оцетът се разбъркват и със сместа се заливат чесънът и копърът. Разбърква се много добре.
Готовите панирани тиквички се сервират с 3 ч.л. чеснов дресинг.