Вегетарианска затворена пица

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
368
59
415
2
17/03/2020
"Кой каза, че вегетарианците не си хапвали пица "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо231
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. В затоплена вода сложете маята и захарта, за да се разтворят. Излейте течността в пресятото брашно, добавете 2 с.л. зехтин и започнете да месите.

Когато тестото се оформи, добавете солта. Продължете месенето още 5-6 мин.

Сложете тестото за тази вегетарианска затворена пица в купа, покрийте с парче домакински найлон и кърпа.

Приберете купата на топло, докато тестото удвои обема си.

Нарежете спанака и го бланширайте за 3-4 мин в подсолена вряща вода. Отцедете добре.

Прехвърлете спанака в тиган, добавете една цяла скилидка чесън и 2-3 с.л. зехтин.

Сложете на котлона и запържете, докато се изпари всичката вода и спанакът остане на мазнина.

Отдръпнете от котлона и извадете скилидката чесън. Втасалото тесто разделете на две еднакви части. Разточете на кръгове.

В единия карай сложете от спанака и отгоре парчета моцарела. Захлупете с другия край и притиснете ръбовете добре, за да не изтече плънката.

Намажете всяко калцоне със зехтин и оставете отново за 20 мин.

Изпечете приготвената затворената пица на 220°C в предварително загрята фурна за около 10 мин или до приятен загар!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар