Начин на приготвяне
Към топлото млякото добавете прясната мая и захарта оставете малко да се разпени.
В пресятото брашно слагаме яйцето, олиото и млякото с маята, като замесваме тесто, което оставяме в продължение на 40-50 мин да втаса на топло.
Когато тестото е готово, го разделяме на 2 равни части. Едната я разточваме върху хартия за печене и я слагаме в тавата, в която ще печем.
Каймата се запържва в малко олио, поръсва се със сол и черен пипер на вкус.
Половината парчетата чедър ги нареждаме върху тестото, така че по края да остане малко празно пространство и отгоре слагаме изпържената кайма, лука, кетчуп и майонеза по ваш вкус.
Краставичките ги нарязваме на тънки кръгчета, които също слагаме отгоре.
След това отгоре слагаме и другите парчета чедър. Разбиваме яйцето и с него намазваме краищата на пицата, за да могат да се залепят с горното тесто.
Разточваме и другото тесто и го слагаме върху пица, като залепваме краищата, а с останалото яйце мажем отгоре.
Слагаме в предварително зарята фурна на 230°С в продължение на 25 мин. По време на готвенето пробиваме на няколко места с вилица.
Печем до златист цвят.