Затворена пица

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1304921516771
Затворена пица1 / 2
13/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Затваряме пицата, за да стане плънката още по-ароматна и сочна, опитайте и ще се влюбите в италианската кухня"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • олио - 50 мл
  • мая (прясна) - 25 г
  • сол - 1 ч.л.
  • пудра захар - 1 ч.л.
  • яйце - 1 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • чедър - 14 бр. парчета
  • кайма - 300 г свинска
  • кисели краставички - 3 бр.
  • лук - 1 бр. малка глава
  • кетчуп
  • майонеза
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към топлото млякото добавете прясната мая и захарта оставете малко да се разпени.

В пресятото брашно слагаме яйцето, олиото и млякото с маята, като замесваме тесто, което оставяме в продължение на 40-50 мин да втаса на топло.

Когато тестото е готово, го разделяме на 2 равни части. Едната я разточваме върху хартия за печене и я слагаме в тавата, в която ще печем.

Каймата се запържва в малко олио, поръсва се със сол и черен пипер на вкус.

Половината парчетата чедър ги нареждаме върху тестото, така че по края да остане малко празно пространство и отгоре слагаме изпържената кайма, лука, кетчуп и майонеза по ваш вкус.

Краставичките ги нарязваме на тънки кръгчета, които също слагаме отгоре.

След това отгоре слагаме и другите парчета чедър. Разбиваме яйцето и с него намазваме краищата на пицата, за да могат да се залепят с горното тесто.

Разточваме и другото тесто и го слагаме върху пица, като залепваме краищата, а с останалото яйце мажем отгоре.

Слагаме в предварително зарята фурна на 230°С в продължение на 25 мин. По време на готвенето пробиваме на няколко места с вилица.

Печем до златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: