Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Бананов чийзкейк с тъмен шоколад и уиски

Бананов чийзкейк с тъмен шоколад и уиски

Бананов чийзкейк с тъмен шоколад и уиски
Снимка: Борислав Иванов
1 / 2
22/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"Шоколад, уиски и приятна компания - един десерт, който ще направи деня ви перфектен"

Необходими Продукти

  • За бисквитения блат
  • бисквити - 300 г ‏маслени
  • масло - 300 г на стайна температура
  • За чийзпласта
  • сладкарска сметана - 400 г течна
  • крема сирене - 250 г (2 пакетчета) ‏
  • ‏пудра захар - 3 с.л.
  • ‏маскарпоне - 250 г
  • ‏уиски - 30 мл
  • За плодовия пласт
  • ‏банани - 3 бр.
  • ‏тъмен шоколад - 100 г
  • уиски - 30 мл. ‏
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитен блат: Натрошете бисквитите, но внимавайте да не станат на прах. Добавете предварително разтопеното масло, разбъркайте. Разстелете в кексова форма и оставете да се охлади.

За чийзпласта: Разбийте сметаната с миксер. Добавете пудрата захар, уискито и разбъркайте с шпатула. Прибавете крема сиренето и отново разбийте с миксера. Накрая добавете маскарпонето. Сместа трябва да е гладка, разстелете я върху бисквитения блат.

За плодовия слой: Намачайте бананите. Прибавете към тях уискито и настъргания шоколад. Ако сместа е много гъста добавете малко прясно мляко. Изсипете и разстелете върху чийзпласта. Поставете чийзкейка в камера, за да се стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
40
31
21
10
Дай твоята оценка: