Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Домашни кифли от тесто с майонеза

Домашни кифли от тесто с майонеза

станимира караджовастанимира караджова
Готвач
1207302578051
Домашни кифли от тесто с майонеза
Снимка: станимира караджова
2 / 4
19/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Страхотни домашни кифлички от тесто с майонеза"

Необходими Продукти

  • майонеза - 200 г
  • вода - 200 г
  • брашно - 500 г
  • мая - 7 г
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • прясно мляко - 50 мл
  • лимонови корички - 1/2 ч.л. настъргани
  • мармалад - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към топла, но не гореща вода прибавям захарта и маята и 2 супени лъжици от брашното. Разбърквам и оставям на топло, за да втаса маята.

За замесване на тестото за кифлички използвах машината за хляб.

В контейнера на машината изсипах втасалата мая, майонезата, брашното, солта. Пуснах машината да меси, но не за дълго, щом се образува мека топка тесто, спирам машината и оставам да втаса на топло за около 1 час.

Разточвам тестото на кора с дебелина 0.5 см и я нарязвам на триъгълници.

В широката част слагам по 1 ч.л. от мармалад и навивам към върха на триъгълника, за да се оформят сладките кифлички.

Подреждам всички кифли в тава, предварително покрита с хартия за печене, покривам с прозрачно фолио и оставям кифлите с мармалад да втасат, докато удвоят обема си.

Намазвам с прясно мляко и поръсвам със захар.

Пека домашните кифли от тесто с майонезана 180°C за около 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Това е една много интересна, вкусна и лесна рецепта. Получава се добър резултат без усилия!
19.03.2020 22:08
1