Начин на приготвяне
Към топла, но не гореща вода прибавям захарта и маята и 2 супени лъжици от брашното. Разбърквам и оставям на топло, за да втаса маята.
За замесване на тестото за кифлички използвах машината за хляб.
В контейнера на машината изсипах втасалата мая, майонезата, брашното, солта. Пуснах машината да меси, но не за дълго, щом се образува мека топка тесто, спирам машината и оставам да втаса на топло за около 1 час.
Разточвам тестото на кора с дебелина 0.5 см и я нарязвам на триъгълници.
В широката част слагам по 1 ч.л. от мармалад и навивам към върха на триъгълника, за да се оформят сладките кифлички.
Подреждам всички кифли в тава, предварително покрита с хартия за печене, покривам с прозрачно фолио и оставям кифлите с мармалад да втасат, докато удвоят обема си.
Намазвам с прясно мляко и поръсвам със захар.
Пека домашните кифли от тесто с майонезана 180°C за около 30 мин.
Коментари