Начин на приготвяне
Маята поръсена с щипка сол и захар разтваряте в леко затопленото мляко. Докато изчакваме да бухне разбиваме яйцата и захарта и пресяваме брашното поне 3-4 пъти, правим кладенче и изсипваме готовата мая и разбитите яйца със захарта.
Започваме да месим като топим ръцете си в съд с олиото и така докато тестото се събере, когато се събере загребваме цялото тесто и го обръщаме в съда удряме го / тази процедура се повтаря поне 50 пъти/.
Оставяме в затоплено помещение тестото да утрои обема си и започваме да навиваме кифличките.
Тавите с готовите кифлички оставяме отново да втасат и преди да ги опечем на 180 градуса в загрята фурна, ги намазваме с жълтък и поръсваме със захар.
Коментари