Меки домашни кифли

Deizi_17Deizi_17
Новак
468
Меки домашни кифли
Снимка: Deizi_17
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
27 мин.
Порции
12
"Вкусни и мекички домашни кифли - подходящи за закуска или похапване из път"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 400 мл (топло)
  • захар - 100 г
  • мая - 7 г
  • олио - 15 мл
  • яйца - 1 бр.
  • ванилова захар - 10 г
  • брашно - 600 г
  • сол - 1 щипка
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме топлото мляко, захарта и маята в купа, разбъркваме и оставяме за 10 мин.

Добавяме олиото, яйцето, ваниловата захар и разбъркваме.

Добавяме брашното и солта. Започваме да месим.

Върху тестото изсипваме маслото и отново месим.

Оставяме тестото да втаса за 1 час.

Нарязваме тестото на две равни части. Вземаме едната част и я режем веднъж вертикално и три пъти хоризонтално. Така повтаряме и с другата част. Започваме да оформяме топчета, които оставяме да втасат 15-20 мин.

Всяко от топчетата започваме да точим, сгъваме ги на две и правим форма за кифличка.

Подреждаме кифличките в тавата и ги оставяме да втасат 20 мин.

Преди да сложим кифличките в фурната, намазваме с прясно мляко.

Фурната се загрява на 180 градуса и се пекат за 25 мин.

Меките домашни кифли са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: