Пухкавелки със сирене

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
187
2k
695
812
1
19/03/2020
"Кръглото също е форма, а нашите прекрасни пухкавелки изглеждат още по-апетитно в нея "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 381
  • Преглеждания за месеца137
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества
Сиренки

Начин на приготвяне

Изсипете брашното в подходяща купа.

В чашата с киселото мляко сложете лъжичката със содата и бъркайте, докато шупне.

Изсипете млякото при брашното, добавете сиренето, солта и яйцето.

Разбъркайте сместа до получаването на меко лепкаво тесто. Изсипете тестото върху набрашнен плот и оформете 10 топки.

Подредете на разстояние в тавичка върху хартия за печене пухкавелките, с помощта на палеца притиснете в средата и поставете малко кубче краве масло.

Поръсете пухкавите сиренки с мак, сусам и пармезан или кашкавал.

Печете в предварително загрята фурна любимите закуски до 180 градуса до златисто-кафяво.

Когато са готови и ги извадите от фурната, напръскайте леко с мокра ръка и завийте тавата с памучна кърпа, за да си отдъхнат пухкавелките със сирене за няколко минути.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Потребител#246822
Исках да дам 5 звездички но като натиснах първата и директно го качи като резултат.Давам пълни пет звезди много вкусни,лесни и бързи !
0
0
Потребител#246822
Да определено са много,много вкусни БЛАГОДАРЯ за рецептата.
0
0
Невена Блажева Иванова
Важното, че ви допадат!
0
0
Georgievaiv
Georgievaiv
19.03.2020 23:15
Изглеждат страхотно! Ще
ги пробвам.
0
0
Невена Блажева Иванова
Благодаря! Опитайте и няма да съжалявате! Бързо се приготвят и съответно много бързо се похапват!
0
0