Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печено сирене»Сирене в италиански стил

Сирене в италиански стил

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Сирене в италиански стил
Снимка: marcheva14
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Това е италианския вариант на любимото ни Сирене по шопски, опитайте и кажете кое ви харесва повече"

Необходими Продукти

  • рикота - 430 г
  • пекорино - 70 г
  • полента - 40 г
  • яйца - 2 бр.
  • кайенски пипер - 1/4 ч.л.
  • лимонова кора - настъргана от 1/2 лимон
  • зехтин - 5 с.л.
  • ДОМАТЕН СОС
  • чесън - 3 скилидки, нарязани на люспи
  • домати - 400 г от консерва
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган се сипва около 2 с. л. зехтин, загрява се. Добавя се чесънът, нарязан на люспи. Запържва се за 1 мин.

Излива се консервата домати, дафинов лист, посолява се със сол и черен пипер. Оставя се на умерен котлон да къкри за 10 мин. Времето се измерва след завирането на доматите.

В купа се изсипва рикотата, добавят се леко разбитите яйца, сиренето, настъргано на ренде, настъргана лимонова кора, кайенски пипер и полентата. Разбърква се с вилица до паста без бучки.

В тиган се сипва около 3 с. л . зехтин, загрява се и от сместа се поставя по 1 пълна с. л.

Оформя се в тигана с шпатула, пържи се, повечето се пече на умерен котлон, докато захване хубава златиста корика. Обръщат се и от другата страна.

Печеното сирене се сервира върху доматения сос. Посипва се босилек.

Сиренето в италиански стил е много вкусно.

Източник: MasterChef J. Mielle

Забележка: Ползва се тиган с добро незалепващо покритие. Топките от сиренето повече време се пекат на котлон, отколкото да се пържат. Доматите от консерва трябва да са с плътен сос, да не са воднисти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: