Начин на приготвяне
В дълбок тиган се сипва около 2 с. л. зехтин, загрява се. Добавя се чесънът, нарязан на люспи. Запържва се за 1 мин.
Излива се консервата домати, дафинов лист, посолява се със сол и черен пипер. Оставя се на умерен котлон да къкри за 10 мин. Времето се измерва след завирането на доматите.
В купа се изсипва рикотата, добавят се леко разбитите яйца, сиренето, настъргано на ренде, настъргана лимонова кора, кайенски пипер и полентата. Разбърква се с вилица до паста без бучки.
В тиган се сипва около 3 с. л . зехтин, загрява се и от сместа се поставя по 1 пълна с. л.
Оформя се в тигана с шпатула, пържи се, повечето се пече на умерен котлон, докато захване хубава златиста корика. Обръщат се и от другата страна.
Печеното сирене се сервира върху доматения сос. Посипва се босилек.
Сиренето в италиански стил е много вкусно.
Източник: MasterChef J. Mielle
Забележка: Ползва се тиган с добро незалепващо покритие. Топките от сиренето повече време се пекат на котлон, отколкото да се пържат. Доматите от консерва трябва да са с плътен сос, да не са воднисти.