Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Бишкотен сладкиш с ананас и маскарпоне

Бишкотен сладкиш с ананас и маскарпоне

Бишкотен сладкиш с ананас и маскарпоне
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Нежен сладкиш с ананас и маскарпоне - ще си оближете пръстите"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 1 пакет
  • маскарпоне - 500 г
  • яйца - 4 бр.
  • сметана - 250 мл сладкарска
  • захар - 4 - 5 с.л.
  • ананас - 1 консерва, на шайби
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този вкусен сладкиш без печене се отделят белтъци от жълтъци. Жълтъците се разбиват много добре със захарта с помощта на миксер.

Изсипват се в голяма купа и се добавя маскарпонето.

Белтъците се бият до пухкав сняг и се изсипват при маскарпонето и жълтъците, но се бърка внимателно, най-добре с кухненска шпатула, за да не спаднат.

Разбива се сладкарската сметана и веднага се добавя към крема.

От консервата се отделя сокът и в него се топят бишкотите. Слага се ред бишкоти, крем и по този начин редуваме.

Лесната бишкотена торта се завършва с крем с маскарпоне и отгоре се слагат шайбите с ананас.

Бон Апети с този бишкотен сладкиш с ананас и маскарпоне!

Източник: Ina Syarova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: