Начин на приготвяне
Нареждаме на дъното на тавичка сухарите.
Карамелизираме захарта, изсипваме водата и бъркаме до пълно разтапяне.
Заливаме сухарите с карамеления сироп и оставяме за 10 мин да попият.
Смесваме брашното, захарта и ванилията изсипваме прясното мляко и загряваме при непрекъснато бъркане до сгъстяване.
Прибавяме ванилията и маслото и разбъркваме вкусния млечен крем.
Изсипваме върху карамелените сухари. Оставяме около 30 мин, за да се охлади.
Разбиваме течната сметана и намазваме върху млечния крем, за да завършим нашата сметанова торта.
Поставяме тортата със сухари и млечен крем в хладилник за минимум 1 час.
Приятен Апетит!