Содени хлебчета

21/03/2020
"Добър апетит с тези чудесни содени хлебчета "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 864
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесваме цеденото мляко, содата и газираната вода. Разбъркваме и добавяме маслото, солта и захарта.

Смесваме пресятото брашно с бакпулвера и добавяме в сместа. Разбъркваме и започваме да месим като си добавяме по малко от маслото.

Когато се получи меко и гладко тесто, го покриваме с фолио и го оставяме за 20 минути.

След това от тестото оформяме плоски питки и ги подреждаме в тавичка, покрита с хартия за печене. Намазваме ги с прясно мляко. По средата правим разрез на кръст.

Печем нашите содени хлебчета в предварително загрята фурна на 180 градуса около 25 минути.

Докато содените хлебчета са още горещи, ги намазваме с масло.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Кристиан Александров
Благодаря !
0
0
Georgievaiv
Georgievaiv
21.03.2020 10:19
Страхотни!
0
0