Содени хлебчета

Кристиан АлександровКристиан Александров
Иноватор
376
2k
2k
453
1
21/03/2020
"Добър апетит с тези чудесни содени хлебчета "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 188
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесваме цеденото мляко, содата и газираната вода. Разбъркваме и добавяме маслото, солта и захарта.

Смесваме пресятото брашно с бакпулвера и добавяме в сместа. Разбъркваме и започваме да месим като си добавяме по малко от маслото.

Когато се получи меко и гладко тесто, го покриваме с фолио и го оставяме за 20 минути.

След това от тестото оформяме плоски питки и ги подреждаме в тавичка, покрита с хартия за печене. Намазваме ги с прясно мляко. По средата правим разрез на кръст.

Печем нашите содени хлебчета в предварително загрята фурна на 180 градуса около 25 минути.

Докато содените хлебчета са още горещи, ги намазваме с масло.

Професионален нож за хляб
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за хляб
24.60 лв.
Виж ››

Когато се храните, ще ви е по-сладко с перфектно нарязани филийки хляб, а такива ще имате с професионалния нож за хляб. Той е подходящ за рязане на тестени изделия и продукти с хлъзгава повърхност като цитруси, домати, чушки и други. Професионалният нож за хляб е пръв помощник в кухнята!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Кристиан Александров
Благодаря !
0
0
Georgievaiv
Georgievaiv
21.03.2020 10:19
Страхотни!
0
0