Начин на приготвяне
Сипвате брашното върху плота. Правите кладенче в него и чуквате яйцата, слагате и 2 с.л. олио.
Поръсете с щипка сол. С помощта на вилица разбийте яйцата леко, докато се смесят с част от брашното.
След това продължете да месите с ръце. Трябва да получите гладко еластично тесто.
Оформете тестото на топка и го увийте в прозрачно фолио.
Оставете го на стайна температура за 30 минути.
Една част от тестото вземете и разточете с помощта на точилка.
Другата оставете във фолио.
Разточената част (трябва да е тънка ) правим на различни форми, моята е за талиатели.
Другата част по същия начин. Варим домашната паста 5 мин. в кипяща вода с сол.
Приготвяме соса за пастата като нарязваме на ситно лука и кренвиршите.
В тиган със загрято масло запържваме лука и кренвиршите, слагаме и подправките и разбъркваме.
С готовия сос заливаме вече сварените и отцедени талиатели.
Добър апетит с тази домашна паста с кренвирши!