Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Домашна паста Болонезе

Домашна паста Болонезе

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Домашна паста Болонезе
Снимка: Дони Ники
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Домашна паста Болонезе - любима на всички у дома"

Необходими Продукти

  • За пастата
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 400 г
  • зехтин - 5 с.л.
  • доматено пюре - 500 г
  • захар - 1 щипка
  • чесън - 3 скилидки
  • кайма - 300 г
  • магданоз
  • риган
  • босилек
  • мащерка
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От яйца и брашното се омесва тесто - трябва да се получи гладко и еластично тесто. Меси се около 10 минути. Увива се в стреч фолио и се оставя около 30 минути да престои.

Разделя се на малки топчета, които се разточват с машинка за паста.

Сваряват се в подсолена вода, от момента на завиране се засичат 2 минути. Когато е готова, пастата изплува на повърхността.

Запържете в зехтина каймата и чесъна, добавете доматеното пюре, ригана, мащерката, босилека и захарта. Магданоза добавете след като свалите соса от огъня.

Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Смесете соса със много добре отцедените спагети.

Поръсват се с настърган кашкавал и пресен босилек.

Домашната паста Болонезе е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: