Начин на приготвяне
От яйца и брашното се омесва тесто - трябва да се получи гладко и еластично тесто. Меси се около 10 минути. Увива се в стреч фолио и се оставя около 30 минути да престои.
Разделя се на малки топчета, които се разточват с машинка за паста.
Сваряват се в подсолена вода, от момента на завиране се засичат 2 минути. Когато е готова, пастата изплува на повърхността.
Запържете в зехтина каймата и чесъна, добавете доматеното пюре, ригана, мащерката, босилека и захарта. Магданоза добавете след като свалите соса от огъня.
Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Смесете соса със много добре отцедените спагети.
Поръсват се с настърган кашкавал и пресен босилек.
Домашната паста Болонезе е много вкусна.