Начин на приготвяне
Вадим яйцата на стайна температура. Разбиваме ги с миксера много добре. После прибавяме захарта и ванилията и пак разбиваме. Трябва да стане гъста смес.
Добавяме олиото на тънка струйка и пак разбиваме с миксера.
В киселото мляко слагаме содата и разбъркваме. Като шупне содата в киселото мляко, я прибавяме в купата. Разбиваме отново всичко.
Най-накрая прибавяме царевичния грис. В случая царевичният грис, който ползвах е румънски за малай, не много едър, а с фини зрънца.
Объркваме всичко с миксера до еднородна смес. Покриваме малка тава с хартия за печене, така че да има на дъното и на стените, и изливаме кашата.
Заглаждаме. Кашата е по–рядка отколкото кексова, но това да не ви притеснява, изпича се добре.
Печем нашия сладкиш с грис в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Изпича се много бързо.
Като поизстине леко, режем сладкиша на 12 парчета.
Сладкиша с церевичен грис хапваме топъл. Да ви е сладко!