Мини ябълкови пайове

станимирастанимира
Новак
67
15
5
22/03/2020
"Мини ябълкови пайове - побързайте, че почти не останаха "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо572
  • Преглеждания за месеца571
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се почистват от семките и кората и се режат на малки кубчета.

Задушават се в маслото с 2 с.л. захар и малко вода, щом омекнат, се свалят от котлона и се смесват с канелата и нишестето.

Оставят се да се охладят, а през това време приготвяме тестото за ябълковите сладкиши.

Яйцата и захарта се разбиват на пяна, прибавяме олиото и киселото мляко с разтворената в него сода.

Слагаме кората от лимон и накрая брашното с бакпулвер, като брашното го добавяме на части до получаване на меко нелепнещо тесто.

Меси се за кратко и се оставя да престои около 20 мин.

Разделяме тестото на 4 по-големи и 4 по-малки топки. От по-големите разточваме кори, с които покриваме дъната и стените на форми с падащо дъно с размер 10 см.

Ако не разполагате с такива може да се използват консервени кутии за приготвяне на мини пайовете.

Разделяме ябълковата смес на 4 и пълним формите.

От по-малките топки тесто разточваме кори, от които изрязваме ленти широки около 0.5 см и с тях плетем решетки върху ябълките.

Вкусните ябълкови пайове печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15 мин. или до готовност.

Мини ябълкови пайове може да хапнете за следобедна закуска - да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар