Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Пайове с пилешко, праз и гъби

Пайове с пилешко, праз и гъби

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Пайове с пилешко, праз и гъби
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 5
17/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Зарадвайте половинката си с вкусен пай с пилешко, праз и гъби, защото скъпите за сърцето ни хора заслужават само най-доброто"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 200 г
  • праз - 5 - 6 с.л. нарязан
  • печурки - 200 г
  • олио - 2 с.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • масло - 50 гр.
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 220 мл
  • пармезан - 2 с.л. ситно настърган
  • бутертесто - 1 лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са за 4 бр. малки огнеопорни купички за крем карамел или брюле или 2 порции, тъй като са малки.

Смелете пилешкото месо на кайма. Почистете праза и гъбите и ги нарежете на ситно.

Загрейте олиото в тиган на котлона на умерена температура. Запържете праза за около 3-4 мин. Добавете гъбите и гответе още около 5 мин. или докато течността в тигана се поизпари.

Добавете пилешката кайма и мащерката. Разбъркайте и пържете, като натискате с шпатула докато каймата промени цвета си или около 5 мин.

Разтопете маслото в съд на котлона на умерена температура и запържете леко брашното за около 3 мин.

Сипете на тънка струя прясното мляко и бъркайте с бъркалка, докато започне да се сгъстява или около 4-5 мин. Добавете пармезана и разбъркайте отново докато се разтопи. Смесете пилешкото месо с праза със сос Бешамела и хубаво разбъркайте. Разделете ястието в огнеоупорните купички.

Изрежете кръгчета от бутер тестото, малко по-големи от отворите на купичките и затворете с тестото като с капак като залепите по ръба. С остър нож срежете кръстче по средата на тестото.

Запечете солените пайове в загрята фурна на 200 градуса за около 20 -25 мин. или докато тестото се изпече хубаво и златисто. Сервирайте купичките в чинии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: