Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница от хляб»Баница от хляб с кисело мляко

Баница от хляб с кисело мляко

Баница от хляб с кисело мляко
Снимка: Илиана Първанова
1 / 12
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Въобще не ни трябват кори за баница - имаме си хляб и той ни е напълно достатъчен"

Необходими Продукти

  • хляб - 9 филийки пълнозърнест
  • извара - 4 шепи (или сирене)
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
  • хималайска сол - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 2 - 3 щипки
  • шарлан - 3 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази баница от хляб с кисело мляко рязваме филийките пълнозърнест хляб на кубченца - като крутони.

В съд разбъркваме яйцата с киселото мляко, содата бикарбонат, хималайска сол и чубрица.

Намазваме тавичката с шарлан и разстиламе половината от хлебните парченца по дъното ѝ.

Поръсваме с извара и след това с помощта на лъжица разпределяме половината от млечната смес отгоре.

Повтаряме същото и с останалите кубченца, извара, този път поръсваме и с шарлан и накрая заливката.

Печем приготвената баница от хляб на 180 градуса за около 25 минути (ако твърде много се запече от горната страна, може на 20-тата минута да превключим фурната да пече само от долната страна още 5 минутки.

Нарязваме на парчета и поднасяме още топла!

Интересна икономична баница - хем мекичка, хем хрупкава!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: