Начин на приготвяне
За тази баница от хляб с кисело мляко рязваме филийките пълнозърнест хляб на кубченца - като крутони.
В съд разбъркваме яйцата с киселото мляко, содата бикарбонат, хималайска сол и чубрица.
Намазваме тавичката с шарлан и разстиламе половината от хлебните парченца по дъното ѝ.
Поръсваме с извара и след това с помощта на лъжица разпределяме половината от млечната смес отгоре.
Повтаряме същото и с останалите кубченца, извара, този път поръсваме и с шарлан и накрая заливката.
Печем приготвената баница от хляб на 180 градуса за около 25 минути (ако твърде много се запече от горната страна, може на 20-тата минута да превключим фурната да пече само от долната страна още 5 минутки.
Нарязваме на парчета и поднасяме още топла!
Интересна икономична баница - хем мекичка, хем хрупкава!
Чудно Вкусно!