Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в хлебопекарна»Хляб в хлебопекарна с кисело мляко

Хляб в хлебопекарна с кисело мляко

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3046
Хляб в хлебопекарна с кисело мляко
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
210 мин.
Порции
8
"Вече знаете тайната на вкусния хляб - просто слагате съставките в хлебопекарната и натискате бутона за старт"

Необходими Продукти

  • вода - 210 мл хладка
  • кисело мляко - 1/3 ч.ч.
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 1 и 1/2 ч.л
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • брашно - 600 г
  • суха мая - 7 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посочените продукти се слагат в контейнера на хлебопекарната в реда, в който са написани.

Аз настройвам машината на програма Френски хляб за 1 кг и средна препечена коричка.

След първият звуков сигнал на машината по желание може да се добавят 10-15 гр. микс от семена.

След като приключи, хлябът в хлебопекарна се изважда и се завива в кърпа за 10 минути.

Хлябът в хлебопекарна с кисело мляко е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
51
40
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Спазих рецептата, сложих и микс от семена, почти винаги ги ползвам. Стана прекрасен, много вкусен хляб /на снимката с червения поднос/. Обичам всякакви домакински уреди, хлебопекарната е един от любимите, макар че консумирам малко хляб, но тук поне знаеш какво ядеш...
25.06.2023 15:36
1
1
Анонимен
Анонимен
Ами те продуктите са си за 1 кг хляб. Аз сега я пуснах да меси. Ще видим?
01.02.2023 20:41
1
Потребител#236265
Потребител#236265
Действително хлябът стана добре, но трябваше да напишете за колко голяма хлебопекарна става на въпрос! Моята е до 1 кг и когато изпълних рецептата Ви, хлябът опря в капака на пекарната и отгоре се сплеска. Иначе беше изпечен добре. За това ще Ви сложа по-ниска оценка!
15.04.2020 16:12