Начин на приготвяне
Свинското филе
се измива много добре и се начуква леко с ножа, за да може да се изпържи добре. С дървено чукче се начуква, за да стане сочно след пърженето.Всяко парче се посолява и овалва в брашно. Пържи се в сгорещено олио.
Едновременно с всяка приготвена пържола се изпържва за всяка порция нарязаният на кръгчета лук до златисто и хрупкавост.
Гъбите се измиват много добре и се премахват пънчетата, като се изпържват с маслото и малко олио.
След като се изпържи месото, в магазинната се приготвя сосът, като се слага 3 с.л. брашно, бялото вино, сол и черен пипер.
Разбърква се и се оставя да заври, след което се прибавят изпържените гъби. Ври още 10 мин.
Пресните картофи за гарнитура на сочния рамстек се изпържват в сгорещено олио.
При сервиране рамстекът се слага в затоплена чиния, върху всяко парче месо се слага изпържен лук, отстрани пресни картофи и се залива със соса.
Да ви е вкусно с този рамстек с бяло вино и пресни картофи.