Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Рамстек с бяло вино и пресни картофи

Рамстек с бяло вино и пресни картофи

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Рамстек с бяло вино и пресни картофи1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Рамстек с бяло вино и пресни картофи - ястие от висш пилотаж"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 6 бр.
  • лук - 6 бр. дребен
  • гъби - 300 г
  • пресни картофи - 300 г
  • бяло вино - 250 мл
  • масло - 125 г
  • брашно
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското филе

се измива много добре и се начуква леко с ножа, за да може да се изпържи добре. С дървено чукче се начуква, за да стане сочно след пърженето.

Всяко парче се посолява и овалва в брашно. Пържи се в сгорещено олио.

Едновременно с всяка приготвена пържола се изпържва за всяка порция нарязаният на кръгчета лук до златисто и хрупкавост.

Гъбите се измиват много добре и се премахват пънчетата, като се изпържват с маслото и малко олио.

След като се изпържи месото, в магазинната се приготвя сосът, като се слага 3 с.л. брашно, бялото вино, сол и черен пипер.

Разбърква се и се оставя да заври, след което се прибавят изпържените гъби. Ври още 10 мин.

Пресните картофи за гарнитура на сочния рамстек се изпържват в сгорещено олио.

При сервиране рамстекът се слага в затоплена чиния, върху всяко парче месо се слага изпържен лук, отстрани пресни картофи и се залива със соса.

Да ви е вкусно с този рамстек с бяло вино и пресни картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: