Начин на приготвяне
Почистваме и измиваме пуйката и я осоляваме.
Смесваме омекналото на стайна температура краве масло с подправките и го поставяме под кожата на пуйката (като за целта правим джобчета под кожата с ножа и поставяме маслото под кожата на цялата пуйка).
Почистваме и нарязваме на колелца лука и картофите. Поставяме пуйката и зеленчуците в плик за печене. Поръсваме пуйката с червен пипер отгоре.
Заливаме с бялото вино и пилешкия бульон. Печем в предварително загрята фурна на 180 °C за 1 час и 2 часа на 150 °C до готовност.
Останалата марината след печенето на пуйката поставяме в тиган (като, първо, я прецеждаме през цедка) и правим сос, като добавяме царевичното нишесте и бъркаме до сгъстяване.
Поднасяме печена пуйка с бяло вино и картофи в подходящ съд заедно със зеленчуците.
Да Ви е сладко!