Бисквитена торта Стара традиция

Еми АвджиеваЕми Авджиева
Чирак
30
154
101
45
22/03/2020
"Едва ли има човек, който не познава тази бисквитена торта - нека си я припомним "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 264
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества
Бисквитена Торта

Начин на приготвяне

Да си припомним тази стара и изпитана българска традиционна рецепта за торта с обикновени бисквити и млечен крем с нишесте, бърза, икономична, с невероятен вкус!

В 100 г студено прясно мляко се разтваря нишестето. Към останалото прясно мляко се добавя захарта и се оставя да заври.

При непрекъснато бъркане се изсипва разтвореното нишесте и се вари 5 минути на ниска температура.

Един ред бисквити се поставят в правоъгълна тавичка, потопени за секунда в студена вода.

Върху тях се изсипва част от горещия крем. Отгоре пак бисквити и върху тях - крем.

Украсяваме бисквитена торта Стара традиция със счукани орехи.

Приятен апетит с най-старата нашенска бисквитена торта!

Метална форма за торта (кекс) с падащо дъно
Приготвяй си тази рецепта в:
Метална форма за торта (кекс) с падащо дъно
19.60 лв.
Виж ››

За майсторите - практична метална форма за торта или кекс, която всички сладкари трябва да имат под ръка

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Dora Grozeva
Dora Grozeva
12.05.2020 19:44
Любима на моя внук... Но не обича орехи и плодове в десертите, затова добавената от мен снимка е без орехи.
0
0
Saber Lion
Saber Lion
07.04.2020 10:00
Харесва ми
0
0