Начин на приготвяне
Да си припомним тази стара и изпитана българска традиционна рецепта за торта с обикновени бисквити и млечен крем с нишесте, бърза, икономична, с невероятен вкус!
В 100 г студено прясно мляко се разтваря нишестето. Към останалото прясно мляко се добавя захарта и се оставя да заври.
При непрекъснато бъркане се изсипва разтвореното нишесте и се вари 5 минути на ниска температура.
Един ред бисквити се поставят в правоъгълна тавичка, потопени за секунда в студена вода.
Върху тях се изсипва част от горещия крем. Отгоре пак бисквити и върху тях - крем.
Украсяваме бисквитена торта Стара традиция със счукани орехи.
Приятен апетит с най-старата нашенска бисквитена торта!
Коментари