Бисквитена торта Стара традиция

Еми АвджиеваЕми Авджиева
Новак
15
5
164
22/03/2020
"Едва ли има човек, който не познава тази бисквитена торта - нека си я припомним "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 670
  • Преглеждания за месеца258
  • Преглеждания за седмицата1091
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Да си припомним тази стара и изпитана българска традиционна рецепта за торта с обикновени бисквити и млечен крем с нишесте, бърза, икономична, с невероятен вкус!

В 100 г студено прясно мляко се разтваря нишестето. Към останалото прясно мляко се добавя захарта и се оставя да заври.

При непрекъснато бъркане се изсипва разтвореното нишесте и се вари 5 минути на ниска температура.

Един ред бисквити се поставят в правоъгълна тавичка, потопени за секунда в студена вода.

Върху тях се изсипва част от горещия крем. Отгоре пак бисквити и върху тях - крем.

Украсяваме бисквитена торта Стара традиция със счукани орехи.

Приятен апетит с най-старата нашенска бисквитена торта!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар