Начин на приготвяне
Фенела го режем, като премахнем предната и задната част, за да остане грудката, и я нарязваме на 4 части, като всяка част режем на ленти /аз използвах ренде тип Мандолин/.
Почистваме портокалите от кората и ципата и ги нарязваме на парчета, идеята е в купата да имаме само плод без ципа /вътрешността/.
Всичко прибавяме в купа, където добавяме и малко кора от портокал за аромат /рендосана/.
Червеният лук сме си нарязали на ленти и го добавяме в купата.
Дресингът си приготвяме, като в купа изстискваме сока от 1 портокал, добавяме зехтина, горчицата и черния пипер.
Сипваме готовият дресинг при нашата зимна салата и разбъркваме с ръце.
Накрая добавяме нарязаното на кубчета авокадо и поръсваме апетитната витаминозна салата с нарязания на ситно магданоз.
Зимната салата с фенел, авокадо и портокалов дресинг ни е готова!
Да ви е сладко!