Начин на приготвяне
Измиваме чаша и половина ориз, хубаво до избистряне на водата и го накисваме за 30 минути. След това отново го изплакваме и сипваме отцеден в съда на оризоварката.
Добавяме тиквата, нарязана на кубченца (около 1 и ½ ч.ч.) и 2 супени лъжици биококосово масло.
Овкусяваме с 1 и ½ равни чаени лъжички фино смляна хималайска сол, по половин чаена лъжичка мадраско къри, куркума и кимион, 1/3 ч.л. смлян черен пипер, 1 кафена лъжичка кафява тръстикова захар и 2-3 щипки джинджифил на прах (може и с пресен корен – 1 см, рендосан).
Разбъркваме всички съставки и сипваме точната пропорция вода – 3 ч.ч., която е съотношение 2:1 спрямо ориза (двойно количество от това на варивото).
Зареждаме оризоварката и я включваме. След около половин час тя ще се изключи автоматично и къри оризът е готов.
Поднасяме къри ориза с тиква и кокосово масло топъл, в 3 порции, украсено със стръкче магданоз по желание.
Изключително вкусна комбинация от любими съставки!
Нежната кремообразна тиква чудесно се допълва с плътността на ориза и ароматното кокосово масло, овкусена с ориенталски подправки!
Чудно Вкусно!