Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Домашно кокосово масло

Домашно кокосово масло

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Домашно кокосово масло1 / 2
02/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
250 мин.
Порции
1
"Ето как сами да си приготвите кокосово масло"

Необходими Продукти

  • кокос - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С остър нож правим дупка в кокосовия орех. Изсипваме млякото в съд.

Освобождаваме кокоса от черупката и настъргваме сърцевината на ренде.

Поставяме в съд кокосовото мляко и го затопляме до 40 градуса.

Прибавяме го към стърготините.

Сместа пасираме, като добавяме и топла вода.

С марля прецеждаме излишната течност, поставяме в стъклен буркан и прибираме в хладилника за 3-4 часа.

Когато течността се втвърди, вадим, правим няколко отвора в кокосовото масло, за да може да се отцежда излишната течност в долната част на буркана.

Домашно кокосово масло го държим в хладилника не повече от 4 седмици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: