Качамак с мариновани тиквички

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
740
3k
4k
823
2
23/03/2020
"Различна идея за качамак - с мариновани тиквички. Опитайте, ще ви хареса "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо109
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • царевичен грис - 200 - 250 г
  • вода - около 1.2 л
  • мариновани тиквички - 1/3 буркан
  • хималайска сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • извара - 3 шепи
  • конопено брашно - 1 с.л.
  • черен пипер - 2 - 3 щипки
  • чубрица - 3 щипки
  • шарлан - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във врящата вода сипваме брашното от коноп, хималайската сол и шарлана.

При постоянно разбъркване с телена бъркалка прибавяме царевичния грис. 

Като се сгъсти, продължаваме да разбъркваме и малко преди края на варенето подправяме с черния пипер и чубрица и добавяме киселите мариновани тиквички - нарязаните на ситно (на лентички или кубченца).

Още топъл, сипваме приготвения качамак в купите, с които ще го поднесем, поръсваме с изварата и украсяваме с останалите тиквички.

Лесен и чудесен качамак - точно за моментите, когато трябва да приготвим нещо на бързо.

Маринованите тиквички в буркани са домашни и заедно с изварата овкусяват качамака много добре!

Конопеното брашно допълва рецептата за качамак с мариновани тиквички със своите полезни и здравословни качества!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар