Канелен кекс с моркови и ябълки

24/03/2020
"Ароматен и сочен - перфектния кекс за следобедна закуска "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 194
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата290
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбивам захарта и яйцата до пухкав крем.

Към тях добавям на тънко олиото и настърганите моркови и ябълка.

Брашното смесвам с бакпулвера и содата и го изсипвам постепенно към яйцата, морковите и ябълките. Добавям ванилията и канелата и разбърквам сместа за морковения кекс.

Пека канеления сладкиш в кексова форма в предварително загрята фурна на 200 градуса, като след като се запече намалявам на 180°C. Пека до готовност.

Вадя от фурната ароматния кекс и го оставям да изстине и го вадя върху поднос.

Докато го чакам да изстине, в касеролка изсипвам сметаната и натрошавам шоколада – ползвах един млечен и един натурален. Слагам на котлона на умерен огън, докато се разтопи шоколадът и сместа за ганаша стане еднородна.

Не трябва да кипва. Махам от котлона и слагам маслото. Разбърквам, докато се стопи.

Надупчвам кекса с ябълки с клечка за зъби и го заливам с горещия шоколад.

Оставям леко да се охлади и поръсвам канелен кекс с моркови и ябълки с кокосови стърготини.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Georgievaiv
Georgievaiv
24.03.2020 17:21
Невероятен е!
0
0