Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешки барбекю филенца с джинджифил

Агнешки барбекю филенца с джинджифил

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
280374
Агнешки барбекю филенца с джинджифил2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко филе - 12 бр. малки пържолки
  • чесън - 2 скилидки
  • джинджифил - 2 ч.л. настърган пресен
  • зелен лук - 2 връзки
  • чили паста - 1 с.л. корейска
  • сусам - 2 с.л. печени
  • млян черен пипер - 1 ч.л.
  • вода - 1 с.л.
  • сусамово масло - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на остър нож премахваме всичките ненужни ципи и жили от агнешките филенца.

Разделяме филенцата почти наполовина с надлъжен разрез, но ги оставяме цели и ги отваряме по начин, в който те да са с равна повърхност.

Сега правим марината за агнешко от натрошените скилидки чесън, настъргания пресен джинджифил, нарязания на ситно зелен лук, чили пастата, натрошените сусамови семена, мления черен пипер, водата и сусамовото олио.

Смесваме старателно всичките съставки в купа. Намазваме агнешките филенца с готовата марината и ги слагаме в хладилник за около 30 минути или повече по наше желание.

Печем маринованите агнешки филенца на предварително загрятото барбекю на средно силна температура за около 3 минути от всяка страна или повече минути, за по-добро изпичане по наше желание.

Сервираме готовите и вкусни агнешки барбекю филенца с джинджифил с нашата любима салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: