Начин на приготвяне
Чесънът и джинджифил (без да се бели) се настъргват на фино ренде. Смесват се със соев сос, зехтин и черен пипер и с тази смес хубаво се натриват агнешките ребърца. Те могат да се оставят цели или разполовени на две за две отделни порции.
Поставят се в купа, покриват се със стреч фолио и се прибират в хладилник за 4-5 часа.
Когато ребърцата хубаво се овкусят, се слагат в намазнена със зехтин тавичка и се заливат с малко бяло вино и се поръсват с мента. На дъното на тавичката се сипва водата и се завива с алуминиево фолио.
Пекат се на 150 градуса, бавен огън за 1 час и 20 минути.
Картофките се режат на тънки шайбички, без да се белят. Посоляват се и се овалват хубаво в зехтин. Разпределят се в тавата при агнешкото, където все още би трябвало да е останала течност, тъй като досега ребрата само са се задушавали. Ако все пак прецените, си добавете още вода или зехтин.
Фолиото се отстранява, температурата се увеличава до 180 градуса и агнешкото с картофи се пече до пълна готовност на картофките и златиста коричка на месото - около 30 минути или повече, ако е необходимо.
Толкова ароматни, крехки и вкусни агнешки ребра с джинджифил, че да си оближеш пръстите!
Добър апетит!