Начин на приготвяне
С помощта на остър нож премахваме всичките ненужни ципи и жили от агнешките филенца.
Разделяме филенцата почти наполовина с надлъжен разрез, но ги оставяме цели и ги отваряме по начин, в който те да са с равна повърхност.
Сега правим марината за агнешко от натрошените скилидки чесън, настъргания пресен джинджифил, нарязания на ситно зелен лук, чили пастата, натрошените сусамови семена, мления черен пипер, водата и сусамовото олио.
Смесваме старателно всичките съставки в купа. Намазваме агнешките филенца с готовата марината и ги слагаме в хладилник за около 30 минути или повече по наше желание.
Печем маринованите агнешки филенца на предварително загрятото барбекю на средно силна температура за около 3 минути от всяка страна или повече минути, за по-добро изпичане по наше желание.
Сервираме готовите и вкусни агнешки барбекю филенца с джинджифил с нашата любима салата.