Начин на приготвяне
Слагаме в голяма купа агнешката кайма, ситно нарязания кромид лук, ситно нарязания пресен кориандър, мления кимион и настърганата лимонова кора. Разбъркваме хубаво с ръце.
Разделяме готовата смес на осем равни порции и ги правим като наденици, оформени около големи метални шишове. Слагаме ги в хладилника да се стегнат.
За направата на златистия пилаф: загряваме мазнината в голям тиган. Добавяме куркумата и слайсирания лук и разбъркваме на средна температура за около 2 минути или до омекването на лука.
Добавяме ориза и продължаваме да бъркаме още 1 минута, докато оризовите зрънца се напоят с мазнината. Добавяме зеленчуковия бульон и покриваме тигана с капак. Изчакваме да заври, като разбъркваме един път през това време.
След като заври, намаляваме температура на котлона и оставяме да къкри за още пет минути със затворен капак.
Разбъркваме оризовите зрънца с вилица, за да се отделят едно от друго, т.е. да не са залепнали.
Слагаме агнешките кебапи на предварително загрятото и намазнено барбекю и ги печем за общо около 12 минути, като ги обръщаме от всички страни.
Сервираме на канапе от златистия пилаф.
Имаме вкусен и ароматен агнешки барбекю кебап със златист пилаф за нашата трапеза.