Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Кюфтета»Агнешки кофта кюфтета на барбекю с млечен дресинг

Агнешки кофта кюфтета на барбекю с млечен дресинг

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
280374
Агнешки кофта кюфтета на барбекю с млечен дресинг1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Кюфтенца от агнешко месо, които поднасяме с вкусен млечен сос"

Необходими Продукти

  • агнешка кайма - 500 г
  • лук - 1 бр. средно голяма глава
  • чесън - 1 скилидка
  • мента - 2 с.л. нарязана прясна
  • кориандър - 1 ч.л. млян
  • кардамон - 1 ч.л. млян
  • къри - 1/4 ч.л. на прах
  • лют пипер - 1 щипка
  • галета - 1 1/2 ч.ч.
  • яйце - 1 бр
  • за млечния дресинг
  • кисело мляко - 2/3 ч.ч.
  • кориандър - 1 с.л. нарязан пресен
  • мента - 2 ч.л. нарязана прясна
  • лимонова кора - 1/2 ч.л. настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме в дълбока купа агнешката кайма и добавяме ситно нарязания лук, счуканата скилидка чесън, нарязаната мента, смления кардамон, смления кориандър, кърито на прах, лютия пипер и половината количество галета.

Размесваме много хубаво с ръце и разделяме готовата смес на дванадесет еднакви порции. Оформяме всяка порция като наденица и всяко кюфтенце промушваме с намаслен метален шиш.

Намазваме с яйцето всички готови шишчета и ги овалваме добре с останалата галета. Оставяме ги в хладилник за около час или за цяла нощ, като ги завиваме във фолио.

След като имаме вече оформените и стегнати кофта кюфтета, подготвяме и намазваме с малко мазнина барбекюто. Печем ги от всички страни за около 10 минути или докато се опекат вкусните кюфтета според нашите изисквания. Сервираме с млечния дресинг.

Млечния дресинг правим, като разбием киселото мляко, нарязания кориандър, нарязаната мента и настърганата лимонова коричка в малка купа.

Когато видим, че добре са се смесили всичките съставки, вече сме готови с този дресинг.

Сервираме готовите пикантни агнешки кофта кюфтета на барбекю с млечен дресинг в комбинация със зеленчуци на скара, каквито са патладжаните и пиперките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: