Начин на приготвяне
Слагаме в дълбока купа агнешката кайма и добавяме ситно нарязания лук, счуканата скилидка чесън, нарязаната мента, смления кардамон, смления кориандър, кърито на прах, лютия пипер и половината количество галета.
Размесваме много хубаво с ръце и разделяме готовата смес на дванадесет еднакви порции. Оформяме всяка порция като наденица и всяко кюфтенце промушваме с намаслен метален шиш.
Намазваме с яйцето всички готови шишчета и ги овалваме добре с останалата галета. Оставяме ги в хладилник за около час или за цяла нощ, като ги завиваме във фолио.
След като имаме вече оформените и стегнати кофта кюфтета, подготвяме и намазваме с малко мазнина барбекюто. Печем ги от всички страни за около 10 минути или докато се опекат вкусните кюфтета според нашите изисквания. Сервираме с млечния дресинг.
Млечния дресинг правим, като разбием киселото мляко, нарязания кориандър, нарязаната мента и настърганата лимонова коричка в малка купа.
Когато видим, че добре са се смесили всичките съставки, вече сме готови с този дресинг.
Сервираме готовите пикантни агнешки кофта кюфтета на барбекю с млечен дресинг в комбинация със зеленчуци на скара, каквито са патладжаните и пиперките.