Начин на приготвяне
Като за първи път ми се получиха много добре.
Сложете водата, олиото и солта на котлона да заври. След като е завряла водата, отдръпнете от котлона. Сипвайте по-малко брашното, като бъркате непрекъснато с дървена лъжица. След като се получи меко тесто, оставете да се охлади.
Яйцата добавяйте едно по едно и отново разбърквайте с дървена лъжица сместа за еклерите.
В предварително загрята фурна на 180 градуса ще печем мини еклерчетата.
Леко намазнете тавата, в която ще печете.
С ръце вземете малка част от полученото тесто, направете топче, малко по-голямо от орех, и поставете в тавата. Слагайте ги на разстояние едно от друго, защото се надува леко при изпичане. Направете така всички мини еклерчета. Сложете да се пекат във фурната до готовност.
След като са готови, оставете ги да изстинат, срежете през средата с нож, без да ги срязвате до края.
За приготвянето на пудинга:
За ваниловия пудинг сложете 400 мл прясно мляко и захарта на котлона да се разтапя захарта. Котлонът е включен на умерен огън.
Изсипете пудинг ванилия в купичка и добавете 100 мл прясно мляко, разбъркайте сместа. Изсипете сместа при прясното мляко и бъркайте, докато се сгъсти.
Когато е приготвен пудингът, отдръпнете от котлона и го оставете да престои, той ще се сгъсти още, но разбърквайте, да не хваща коричка.
Вземете едно мини еклерче и напълнете с вече получен пудинг Ванилия, като използвате шприц или малка лъжичка.
Отгоре поръсете еклерчета с крем с пудра захар.
Да ви е сладко с тези мини еклерчета с ванилов пудинг.
Коментари