Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Торта с ванилов пудинг и шоколад

Торта с ванилов пудинг и шоколад

NEVINEVI
Помощник Готвач
1629955329803
Торта с ванилов пудинг и шоколад
Снимка: NEVI
1 / 3
15/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
140 мин.
Порции
10
"У дома е там, където има торта с ванилов пудинг."

Необходими Продукти

  • за белия блат
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 200 г
  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 10 г
  • ванилия
  • за какаовия блат
  • бакпулвер - 10 г
  • масло - 125 г краве
  • брашно - 130 г
  • какао - 50 г
  • яйца - 3 бр.
  • пудра захар - 150 г
  • за крема
  • пудинг - 1 ванилов
  • захар - 50 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • сметана - 500 мл сладка
  • за украса
  • бял шоколад - 100 г
  • шоколад - 100 г натурален
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете какаовия блат, като пресеете брашното, бакпулвера и какаото и оставите настрани. В суха купа разбийте мекото маслото със захарта на крем. Прибавете яйцата едно по едно, а след като всичко се смеси добре, прибавете лъжица по лъжица сместа от брашно, какао и бакпулвер.

Разбивайте, докато се получи еднородна смес. Изсипете сместа във форма за торта с подвижно дъно и размер 23 см, заслана с хартия за печене. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурната до готовност.

За белия блат пресейте брашното с бакпулвера и оставете настрани. Разбийте до пухкав крем яйца със захар. Смесете внимателно с шпатула разбитите яйца с брашното с бакпулвер и овкусете с ванилия.

Разбърквайте, докато се получи еднородна смес. Изсипете сместа във форма за торта с подвижно дъно и размер 23 см, заслана с хартия за печене. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурната до готовност.

Блатовете са готови, когато забодете шишче в тях и то излезе сухо.Г отовите блатове оставете да се охладят напълно. Какаовия блат оставете цял, а белия срежете на две.

Направете крема, като в 50 мл мляко разтворите пудинга. Останалото мляко загрейте със захарта и когато заври, при непрекъснато бъркане прибавяте пудинга, варите до сгъстяване. Оставете да се охлади напълно и тогава смесете с предварително разбитата сметана.

Сглобете тортата във формата, в която пекохте блатовете, като сложите едната половина от белия блат на дъното, намажете с крем върху него сложете какаовия блат, намажете с крем и завършете с другата половина от белия блат.

Приберете в хладилник за 1-2 часа, като покриете тортата. Извадете от формата, като прокарате нож по ръба на формата и тогава я отворете. Намажете тортата от всички страни с останалия крем. От двата вида шоколад направете стружки за украса, а остатъка нарежете на дребно и покрийте страните на тортата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

NEVI
NEVI
В продуктите за какаовия блат съм пропуснала 10 грама бакпулвер но в начина на приготвяне пише кога се слага ИЗВИНЕТЕ ЗА ПРОПУСКА
15.03.2016 20:59