Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Баница със спанак и пресен лук

Баница със спанак и пресен лук

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Баница със спанак и пресен лук
Снимка: Мария Божилова
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Няма да губим време в обяснение, просто си слагаме парче от чудната баница със спанак и пресен лук"

Необходими Продукти

  • къпани кори за баница - 3 бр. ръчно точени
  • спанак - 400 г
  • пресен лук - 1 връзка
  • яйца - 6 бр.
  • сирене - 400 г
  • кисело мляко - 400 г
  • масло - 125 г
  • олио - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресният лук се измива и нарязва на ситно. Запържва се в олиото за 5 мин.

Спанакът се измива и нарязва на средно. Прибавя се в олиото към запържения лук и пърженето продължава 3 мин.

Сместа от лук и спанак се разделя на три части.

Яйцата се разбъркват, прибавя се сиренето и киселото мляко. Разбърква се много добре. Отделя се 1 ч.ч. от сместа, с която се залива баницата със спанак.

Всяка кора се нарежда с парченца масло, равномерно разпределен спанак с лук и сместа от яйце, сирене и кисело мляко.

Слага се във всяка кора 3 с.л. от олиото, в което е пържен спанакът с лук.

Всяка кора се навива и слага в тава, която е намазана с масло и олио.

Приготвената вита баница се залива със сместа от яйцата, сиренето и киселото мляко и олиото, с което е пържен спанакът и лукът.

Баницата със спанак и пресен лук се пече се 40 мин на 160 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: