Начин на приготвяне
Спанакът се накисва във вода, за да падне мръсотията.
Празът се почиства и измива. Нарязва се на колелца.
В тава се сипва булгурът. Добавя се празът. Спанакът се доизмива и се нарязва на едри ленти.
Пилешкото месо се накъсва на мръвчици. Добавят се в тавата.
Овкусява се със сол и черен пипер. Добавят се джоджен и масло.
Залива се с топъл бульон и се разбърква добре. Слага се във фурната да се пече нашата запеканка.
В голяма купа се разбиват яйцата и киселото мляко за заливката. Добавят се содата бикарбонат, малко сол и брашното. Отново се разбива.
Когато булгурът на фурна е готов, се залива със заливката.
Булгурът на фурна със заливка се доопича се до готовност на заливката.