Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Запеканки»Булгур на фурна със заливка

Булгур на фурна със заливка

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5385k1k3k3
Булгур на фурна със заливка4 / 4
27/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Пожелаваме ви приятен апетит с този булгур на фурна с вкусна заливка"

Необходими Продукти

  • булгур - 400 г
  • праз - 1/2 стрък
  • спанак - 200 г
  • масло - 10 г
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен
  • пилешко месо - 200 г сварено
  • пилешки бульон - 1.2 л.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се накисва във вода, за да падне мръсотията.

Празът се почиства и измива. Нарязва се на колелца.

В тава се сипва булгурът. Добавя се празът. Спанакът се доизмива и се нарязва на едри ленти.

Пилешкото месо се накъсва на мръвчици. Добавят се в тавата.

Овкусява се със сол и черен пипер. Добавят се джоджен и масло.

Залива се с топъл бульон и се разбърква добре. Слага се във фурната да се пече нашата запеканка.

В голяма купа се разбиват яйцата и киселото мляко за заливката. Добавят се содата бикарбонат, малко сол и брашното. Отново се разбива.

Когато булгурът на фурна е готов, се залива със заливката.

Булгурът на фурна със заливка се доопича се до готовност на заливката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: