Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Лозови сарми със заливка на фурна

Лозови сарми със заливка на фурна

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Лозови сарми със заливка на фурна
Снимка: Илияна Димова
1 / 6
15/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5
"Колкото по-малки са сармичките, толкова по-вкусни става, а с тази заливка са направо великолепни"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • лозови листа - консервирани
  • олио - 1 к.ч.
  • джоджен
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 щипка
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • доматен сок - 1 к.ч.
  • чубрица
  • сушен магданоз
  • за заливката
  • яйца - 2 бр. пресни
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме плънката, като белим морковите и настъргваме на ренде. Също така настъргваме и лука. В олио (1/2 с.ч.) и малко вода слагаме да се задушат настърганите лук и моркови.

Като останат на мазнина прибавяме измит ориз (1 ч.ч. не пълна) и наливаме доматен сок (1 к.ч.). Подправяме с черен пипер, сушен магданоз, чубрица на вкус и щипка червен пипер. Наливаме и вода (1 к.ч.). Варим, докато оризyt поеме течността.

В лозовите листа слагаме от плънката и навиваме сарми. Подреждаме в огнеупорен съд с капак. Когато всички сарми са готови, слагаме върху тях огнеупорна чинийка. Наливаме олио (1/2 к.ч.) и вода до нивото на сармите.

Печем с капак във фурна до готовност. Когато сармите са сварени, прехвърляме в друга тавичка или отливаме останалата течност от тавата и заливаме сармите с разбити яйца, кисело мляко, сол, черен пипер и чубрица на вкус.

Връщаме във фурната да се запече заливката до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: