Бисквитена торта с крем карамел

ИивинкаИивинка
Готвач
185
1k
521
524
2
27/03/2020
"Бисквитена торта с крем карамел - очаквано добра комбинация "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо121 272
  • Преглеждания за месеца13992
  • Преглеждания за седмицата1081
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

  • бисквити - 150 г кръгли без дупка
  • За крем карамела
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 500 мл
  • ванилия - 2 бр.
  • захар - 6 с.л. за карамела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер. Добавете ванилията и прясното мляко и отново разбийте всички съставки.

Във форма за кекс сложете 6 с.л. захар и разтопете на котлона да се получи карамелът.

Изсипете сместа за крем карамела и наредете бисквитките на една страна. Пускам и снимка как съм ги наредила.

В тава със студена вода поставете формата, в която сте сложили крем карамела с бисквити.

Включете фурната на 160 градуса и сложете да се изпече до готовност.

Може да проверите дали е готова вкусната бисквитена торта, когато разклатите леко формата, ако е течна сместа, то се вижда, трябва да е стегната - плътна.

След като е готова тортата Крем карамел, оставете да изстине.

Сложете в хладилника да се охлади за няколко часа.

Със силиконова шпатулка отделете от страните. Обърнете върху подходяща чиния вашата бисквитена торта с крем карамел.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Н.Акифова
Н.Акифова
28.03.2020 11:28
Много хубаво се е получило и аз ще пробвам.
1
0
Йорданка Ковачева
Разкош!
1
0
Иивинка
Иивинка
28.03.2020 07:55
Благодаря, Дани!
1
1