gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Бисквитена торта с крем карамел

Бисквитена торта с крем карамел

ИивинкаИивинка
Готвач
1932k5391k3
Бисквитена торта с крем карамел
Снимка: Иивинка
1 / 5
27/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Бисквитена торта с крем карамел - очаквано добра комбинация"

Необходими Продукти

  • бисквити - 150 г кръгли без дупка
  • За крем карамела
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 500 мл
  • ванилия - 2 бр.
  • захар - 6 с.л. за карамела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер. Добавете ванилията и прясното мляко и отново разбийте всички съставки.

Във форма за кекс сложете 6 с.л. захар и разтопете на котлона да се получи карамелът.

Изсипете сместа за крем карамела и наредете бисквитките на една страна. Пускам и снимка как съм ги наредила.

В тава със студена вода поставете формата, в която сте сложили крем карамела с бисквити.

Включете фурната на 160 градуса и сложете да се изпече до готовност.

Може да проверите дали е готова вкусната бисквитена торта, когато разклатите леко формата, ако е течна сместа, то се вижда, трябва да е стегната - плътна.

След като е готова тортата Крем карамел, оставете да изстине.

Сложете в хладилника да се охлади за няколко часа.

Със силиконова шпатулка отделете от страните. Обърнете върху подходяща чиния вашата бисквитена торта с крем карамел.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: