Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Бобена салата»Витаминозна бобена салата с цвекло и тахан

Витаминозна бобена салата с цвекло и тахан

Витаминозна бобена салата с цвекло и тахан
Снимка: Илиана Първанова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Страхотна идея за витаминозна салата - от боб, цвекло и тахан, ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • боб - 2 к.ч. от буркан
  • зелена салата - 5 - 6 листа сорт Джентелина
  • маруля - 3 - 4 листа
  • киселец - 5 листа
  • моркови - 1 бр.
  • червено цвекло - ½ бр. малко
  • магданоз - 1/3 връзка, листа
  • пресен лук - няколко стръка
  • джоджен - 3 свежи стръка пресен
  • сусамов тахан - 2 - 3 с.л.
  • шарлан - 1 с.л.
  • ябълков оцет - 1 к.л, на вкус
  • хималайска сол - ½ к.л. равна, на вкус, (фино смляна)
  • кафява захар - ½ к.л. равна кристална
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази вкусна пролетна салата с боб откъсваме 5-6 листа от зелената къдрава салата сорт Джентелина, 3-4 листа маруля и около 5 средно големи листа киселец. Измити ги нарязваме на тънки лентички.

Към тях добавяме рендосани 1 морков и половин малко червено цвекло. Нарязваме на ситно перцата пресен лук, 1/3 връзка магданоз (без дръжките) и листенцата пресните стръкчета градински джоджен.

Сипваме около 2 кафени чаши бял боб от буркан (отцеден) и 2-3 супени лъжици сусамов тахан.

Овкусяваме с 1 с.л. шарлан или зехтин, 1 кафена лъжичка домашен ябълков оцет – на вкус, половин кафена лъжичка кафява кристална захар и ½ равна к.л. фино смляна хималайска сол – на вкус.

Разбъркваме всички съставки за вкусната бобена салата и поднасяме свежата пролетна салата прясно забъркана, по желание украсена със стръкче джоджен.

Пролетна свежа и колоритна витаминозна бобена салата с цвекло и тахан, рецепта за великденските пости!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: