Лесна пица с маслини и царевица

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
365
2k
914
1k
6
30/03/2020
"Бърза и лесна пица, която може да приготвите с децата "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 018
  • Преглеждания за месеца162
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително пресях брашното за нашата любима пица.

Сухата мая разтворих в малко прясно мляко. Разбърках хубаво и добавих яйцето. Отново разбърках.

След това добавих и останалото количество прясно мляко, киселото мляко, захарта, солта и олиото. Разбърках. Постепенно прибавих брашното към сместа. Замесих меко тесто.

След това го оставих завито и на топло за 20 - 25 мин да втаса.

През това време нарязах на тънко шпека. Маслините ги нарязах на дребно и настъргах кашкавала.

Готовото тесто за пица разделих на три равни части. Двете ги замразих.

Останалото тесто разточих на тънка кора. Прехвърлих го в тава, застлана с хартия за печене.

Блата за пицата намазах с домашна лютеница. Отгоре подредих нарязания шпек. Порсих с маслините, царевицата и кашкавала.

Пекох домашната пица в предварително загрята фурна на 180 - 200 градуса, за около 20 - 25 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар