Дундести Кокоски

МариянаМарияна
Мастър Шеф
772
3k
2k
1k
7
30/03/2020
"Побързайте, че не останаха - дундестите кокоски са любими на всички "
Приготвяне20 мин.
Готвене11 мин.
Общо31 мин.
Порции25
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 540
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр. големи домашни
  • брашно - 3 с.л.
  • кокосови стърготини - 200 г Belbake
  • бяла захар - ½ ч.ч.
  • кокосова есенция - 3 капки Dolce Maestro
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с миксер продължително. Трябва яйцата да станат на пухкав крем.

Към тях слагаме захарта и пак разбиваме много добре.

Добавяме кокосовата есенция за аромат. Прибавяме кокосовите стърготини от 200 г голям пакет.

Вече разбъркваме с шпатулка.

Най-накрая прибавяме брашното и разбъркваме отново всичко с шпатулка, за да може да се смеси добре и кокосът да поеме от яйчената смес.

Става гъста леко мокра смес.

С ръце можем да объркаме всичките съставки най-накрая.

С ръка си взимаме от сместа за кокоските и оформяме топки. От сместа стават точно 25 големи кокоски, равни по големина.

Всяка кокоска е приблизително 2 хапки, т.е не са малки, така че ако искате да са по-малки, ще ви излязат повече като брой.

Нареждаме ги в тава, покрита с хартия за печене, и печем 11 мин в загрята предварително фурна до готовност.

Отгоре кокосовите сладки стават леко розови. Като се опекат, са хрупкави отвън и сочни и меки вътре.

Хапваме дундестите кокоски, като изстинат.

Страхотен десерт. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар