Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Лек кейк с яйчен топинг

Лек кейк с яйчен топинг

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Лек кейк с яйчен топинг
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 4
31/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Всеки ще иска да опита от кейка с яйчен топинг - подгответе се"

Необходими Продукти

  • За топинга
  • жълтъци - 2 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 300 мл пълномаслено
  • лимони - кора от 1 бр.
  • За кейка
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 160 г
  • лимони - кора от 1 бр.
  • прясно мляко - 130 мл
  • олио - 100 мл
  • брашно - 320 г
  • бакпулвер - 16 г
  • ванилия - 2 бр.
  • пудра захар
  • бадеми - филирани /или кедрови ядки/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме яйчения топинг, като в дълбок съд, подходящ за котлона, се смесват всички продукти за него.

Съставките се разбъркват добре, съдът се слага на котлона и се бърка постоянно, докато се сгъсти (около 10 мин).

Оставя се да се охлади настрана.

Преминаваме към приготвяне на самия ретро кейк. Захарта и яйцата се разбиват с миксер, добавя се настъргана кора от 1 лимон, прясното мляко и олиото.

Пресява се брашното и се добавя лъжица по лъжица с непрекъснато бъркане на сместа. Последни се слагат 1 ванилия и 16 г бакпулвер.

Намазнява се форма за печене (с отделящо се дъно ) и равномерно се насипва сместа за кейка.

Върху него с пош с кръгъл накрайник или шприц се добавя яйченият крем във форма на кръг.

Посипвам с малко филирани бадеми или кедрови ядки.

Пече се на загрята фурна на 180 градуса за 45-50 мин.

След като леко изстине, се поръсва с пудра захар, смесена с ванилия.

Това е много лек кейк с яйчен топинг - любим на цялото семейство!

Източник: ‎Mira Rumenova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: