Начин на приготвяне
Приготвяме яйчения топинг, като в дълбок съд, подходящ за котлона, се смесват всички продукти за него.
Съставките се разбъркват добре, съдът се слага на котлона и се бърка постоянно, докато се сгъсти (около 10 мин).
Оставя се да се охлади настрана.
Преминаваме към приготвяне на самия ретро кейк. Захарта и яйцата се разбиват с миксер, добавя се настъргана кора от 1 лимон, прясното мляко и олиото.
Пресява се брашното и се добавя лъжица по лъжица с непрекъснато бъркане на сместа. Последни се слагат 1 ванилия и 16 г бакпулвер.
Намазнява се форма за печене (с отделящо се дъно ) и равномерно се насипва сместа за кейка.
Върху него с пош с кръгъл накрайник или шприц се добавя яйченият крем във форма на кръг.
Посипвам с малко филирани бадеми или кедрови ядки.
Пече се на загрята фурна на 180 градуса за 45-50 мин.
След като леко изстине, се поръсва с пудра захар, смесена с ванилия.
Това е много лек кейк с яйчен топинг - любим на цялото семейство!
Източник: Mira Rumenova - Кулинарна мрежа